هاست یا سرور؟ کدام مناسب من است؟

اگر شما هم جزو آن دسته کسانی هستید که می‌خواهید کسب‌وکار خود را شروع کنید و نیازمند یک بستر اینترنتی برای ارائه‌ی خدمات خود هستید؛ ممکن است این سوال به ذهنتان آمده باشد که کدام یک از این سرویس‌ها مناسب است.

به طور کلی خدمات هاستینگ یا میزبانی به دو دسته عمومی هاست اشتراکی و سرور مجازی تقسیم می‌شوند که هر کدام انواع مختلفی دارند. در ادامه سعی می‌کنیم هر یک را شرح دهیم و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

 

۱– منابع

در هاست اشتراکی منابع سخت‌افزاری یک کامپیوتر (سرور) بین تعداد مشخصی از هاست تقسیم می‌شود. این منابع عبارتند از حافظه رم (RAM Memory)، پردازنده (CPU)، هارد (HDD/SSD). در این نوع سرویس، میزان استفاده هر هاست از این منابع کنترل‌شده و فعالیت هر هاست روی هاست مجاور در سرور تأثیر نمی‌گذارد.

در سرورهای مجازی این منابع تماماً صرف فعالیت سرور خواهد شد و طبیعتاً سرعت خدمات نیز بیشتر خواهد بود. به علاوه هر زمان که شما احساس کردید نیاز به منابع بیشتر هستید می‌توانید از سرویس‌دهنده خود این منابع را به ازای هزینه‌ی ماهیانه خریداری کنید

 

۲– کارایی

عملکرد هر سیستم بستگی به عوامل مختلفی دارد. یکی از این عوامل میزان استفاده از منابع سخت‌افزاری  و نوع این منابع است. برای مثال استفاده از هاردهای SSD یا NVMe به جای هارد های معمولی (HDD) تا حد قابل توجهی می‌تواند سرعت سرور را افزایش دهد.

عوامل مهم دیگری چون نوع سیستم عامل (OS)، تنظیمات اعمال‌شده روی سرور (Config)، زبان برنامه‌نویسی، نوع CMS و نوع پایگاه‌داده هر کدام نقش مهمی در سرعت بارگذاری و نمایش اطلاعات خواهند داشت.

در هاست‌های اشتراکی معمولاً کاربر کنترلی روی تنظیمات و نوع سرویس‌های اجرا شده روی سرور ندارد. این خود باعث شده تا هاست‌های اشتراکی هدف خاص پیدا کنند؛ راه‌اندازی وبسایت‌ها و سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) همچون جوملا، وردپرس و …

اما در سرورهای مجازی تمامی این موارد توسط کاربر قابل کنترل است. شما می‌توانید سیستم‌عامل خود را انتخاب کرده و تنظیمات هر یک از سرویس‌ها را به دلخواه تغییر دهید. همچنین می‌توانید انواع زبان‌های برنامه‌نویسی را پشتیبانی کنید و به طور کلی هر آنچه یک کامپیوتر قادر به انجام دادن آن است را انجام دهید.

 

۳– امنیت

در هاست‌های اشتراکی یک سرور بین چندین کاربر تقسیم‌شده است و کاربر قادر به نصب نرم‌افزار روی هاست نیست بنابر‌این انواع پکیج‌های امنیتی مانند IP Blocker و دیوار آتش (Firewall) توسط سرویس‌دهنده نصب شده است. همچنین پشتیبان‌گیری از اطلاعات هاست به صورت روزانه و هفتگی انجام شده و کاربر هر زمان که نیاز داشته‌باشد می‌توانید بکاپ را از سرویس‌دهنده خود تقاضا کند. از این رو کاربر نیازی به نگرانی و داشتن دانش فنی مربوط به امنیت سرور ندارد.

این در حالیست که در سرورهای مجازی شما نیازمند آن هستید که اقدامات امنیتی برای جلوگیری از هک‌شدن و بلاک‌شدن سرور و همچنین پشتیبان‌گیری از اطلاعات انجام دهید.

 

۴– قیمت

قیمت هاست‌های اشتراکی به دلیل استفاده کمتر از منابع و امکانات به مراتب کمتر از سرور مجازی خواهد بود. برای نمونه شما می‌توانید با مبلغ ۳ هزار تومان یک هاست اشتراکی به مدت ۱ ماه تهیه کنید ولی برای تهیه یک سرور شاید مجبور شوید تا مبلغ ۶۰ هزار تومان در ماه هم بپردازید.

در هاست‌های اشتراکی از شما بابت نصب و کانفیگ نرم‌افزار هزینه‌ای دریافت نمی‌شود. برای مثال برای نصب کنترل پنل cPanel روی یک سرور مجازی شما باید ماهیانه حدود ۶۰ هزار تومان بابت لایسنس بپردازید در صورتی که در هاست‌های اشتراکی این هزینه از قبل محاسبه شده‌است.

 

منابع

https://www.hostingadvice.com/how-to/shared-hosting-vs-vps-hosting/

https://hisupport.net/shared-hosting-vs-vps/

 

نویسنده: سید مجتبی اکرم زاده (وبسایت شخصی)

نوشتهٔ پیشین
پرسون پرسون منتشر شد
نوشتهٔ بعدی
معرفی بازی پرسون پرسون در ذره بین

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید