برنامه نویس بازی چیست و چگونه می توانیم برنامه نویس بازی شویم؟
برنامه نویسان بازی های ویدیویی تلاش می کنند تا بازی ها را از یک مفهوم به یک واقعیت قابل بازی تبدیل کنند. آنها این کار را با کدگذاری عناصر مختلف، برنامه نویسی ویژگی های بازی، آزمایش ها و تست های مکرر انجام می دهند تا زمانی که یک بازی برای بازار آماده شود. اگر شما هم عاشق بازی های ویدیویی هستید و از کار با کامپیوتر لذت می برید، بهتر است عجله کنید و وارد این دنیای پرهیجان شوید!
چگونه شروع کنم؟
این را بدانید که توسعهی بازی بسیار سخت است و تحصیل در دانشگاه میتواند به یادگیری مباحث پایهای برنامه نویسی کمک شایانی کند. این مباحث شامل یادگیری زبانهای برنامه نویسی از جمله C و C#، ساختمان دادهها و الگوریتم میشود. همچنین با تحصیل در یک رشتهی دانشگاهی فرصت آشنایی و همکاری با افرادی را دارید که علاقههای مشترکی با شما دارند.
فقط باید به یاد داشته باشید که همه چیز را در دانشگاه آموزش نمیدهند و برای کسب مهارت باید تلاش بسیار بیشتری داشت. در ادامه مسیری که یک برنامه نویس برای یادگیری میتواند طی کند را با هم مرور خواهید کرد.
زبان انگلیسی مهمترین مهارت یک برنامه نویس است
اگر در این مورد مهارت خیلی کمی دارید حتما حتما در کنار آموزش برنامه نویسی باید زبان انگلیسی خود را تقویت کنید ( حداقل موردی که از یک برنامه نویس انتظار میرود، این است که بتواند مشکلات خود را به صورت انگلیسی جست وجو کرده و جواب آن را بیابد و متوجه بشود)
قدم بعدی یادگیری یک زبان برنامه نویسی است :
یک زبان برنامه نویسی مثل جاوا، سی، سیشارپ یا پایتون را انتخاب کنید و آن را از طریق منابع موجود در اینترنت یاد بگیرید. مفاهیم پایه (متغیر، حلقهها، توابع، ارثبری و …) و نحوه استفاده از آن ها را یاد بگیرید. سپس یک بازی ساده بدون استفاده از گرافیک درست کنید. مثلا میتوانید یک بازی بر اساس متن طراحی و آن را پیاده سازی کنید. با این کار به صورت ساده خواهید فهمید چطور برنامه نویسی برای ساخت بازی به کار میرود.
بعد از یاد گیری یک زبان برنامه نویسی به سراغ یاد گیری یک موتور بازی سازی بروید که پیشنهاد ما موتور بازی سازی unity هست و آموزش های بسیار زیادی مرتبط با این موتور بازی سازی در اینترنت وجود دارد.
و بعد از آن برای پیشرفت بیشتر می توایند با مفاهیم git و design patterns نیز آشنا شوید.
مهارت های کلیدی برای یک برنامه نویس بازی به صورت خلاصه شامل موارد ذیل میشوند :
خلاقیت
علاقه و اشتیاق به بازی های ویدیویی
دانش گسترده ای از روند بازی
چارچوب ذهنی تحلیلی قوی
توانایی کار به عنوان بخشی از یک تیم (Teamwork)
تسلط بر زبان های برنامه نویسی مانند C# و C++
نوع کاری که شما به عنوان یک توسعه دهنده بازی انجام می دهید بسته به اندازه شرکتی که در آن کار می کنید و تخصص شما متفاوت است. در شرکتهای بازیسازی بزرگتر، به احتمال زیاد نقش تخصصیتری روی یک عنصر خاص از بازی خواهید داشت در صورتی که در شرکت های کوچکتر انجام وظایف هم پوشانی بیشتری دارد
برنامه نویسان بازی معمولا در رشته های مختلف زیر میتوانند مشغول بکار بشوند :
– موارد بصری بازی
– هوش مصنوعی
– رابط کاربری
– منطق بازی
شما میتوانید بر اساس نوع سیستم (کنسول، کامپیوتر یا موبایل)، نوع بازی (شبیهسازی، ماجراجویی، نقشآفرینی، استراتژی و غیره) یا یک عنصر خاص بازی (سیستمهای درون بازی، لول دیزاین ، رابط کاربری، محیط و غیره) مهارتهای خاص خود را توسعه دهید.
نویسنده : سید محسن میرشمسی
منابع :
https://www.coursera.org/articles/game-developer
https://targetjobs.co.uk/careers-advice/job-descriptions/video-game-developer-job-description